sobota, 26 kwietnia 2014

Tradycyjny mielony


Tradycyjny kotlet mielony to coś, na co od dawna miałam ochotę.



Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 3 kromki chleba
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Kosteczka smaku Knorr'a- Smażona cebulka
  • Kosteczka smaku Knorr'a- Czosnek
  • Bułka tarta
Sposób przygotowania:
  • Do miski dajemy wszystkie składniki oprócz bułki tartej, przy czym kromki chleba najpierw odmaczamy w misce z zimna wodą i przed dodaniem odciskamy całą wodę. Zagniatamy z gotowego, ugniecionego mięsa kotleciki...


  • Smażymy na sporej ilości oleju, na średnim ogniu, żeby mięso się nie spaliło zanim się upiecze. I na talerzyki...

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz