niedziela, 20 kwietnia 2014

Krem brzoskwiniowy


Pysznicki krem do przekładania ciast. Polecam...


Składniki:

  • 2 puszki brzoskwiń w syropie
  • Mleko
  • Budyń śmietankowy
  • Kostka masła
Sposób przygotowania:
  • Bierzemy budyń śmietankowy. Przygotowujemy go wedle przepisu jednak zmieniając jedną rzecz. Używamy soku z dwóch puszek brzoskwiń oraz z jednej puszki owoców zmielonych malakserem na papkę. W przepisie na budyń mamy podane 0,5 litra mleka. Łącznie tyle potrzebujemy płynu- używamy więc soku, papki z brzoskwiń i brakującą część dopełniamy mlekiem. Resztę robimy już według przepisu. Ugotowany budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. W misce ubijamy na gładką masę masło. Dodajemy kolejno wystudzony budyń po jednej łyżce, aż do wyczerpania masy. Krem jest gotowy, można nim przekładać ciasta.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz