sobota, 26 kwietnia 2014

Cytrynowe szaszłyczki


Cytrynowy pomysł na piersi z kurczaka. Smak- ciekawie nowy, nieco pikantny, nieco kwaskowaty- idealny...


Składniki:
  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • sok z jednej cytryny
  • pieprz cytrynowy
  • przyprawa do kurczaka
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
  • Piersi kroimy na pół po grubości, potem każda część na pół po długości, tak żeby powstały nam cienkie, długie paski mięsa. Z pozostałych składników robimy zaprawę, w której na około godzinę umieszczamy kurczaczki.
  • Kiedy kurczaki odleżą swój czas nabijamy je po długości na wykałaczki szaszłykowe, przy czym wykałaczki łamiemy na połowę, żeby zmieściły się później na patelni. Nabite mięska smażymy na patelni, na niewielkiej ilości oleju, na małym ogniu, z obydwu stron, około 10 minutek z każdej, aby mięso było miękkie.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz